Traininer cu experienţă, caut diplomă.

Mi-am găsit “dream job”-ul pe care ni-l căutăm cu toţii şi sperăm să îl găsim cât mai curând. L-am găsit şi l-am practicat şi sunt din ce în ce mai sigură că asta vreau să fac. Sau, cel puţin, şi asta.

Eu am un mare defect care se răsfrânge aparent şi asupra traiectoriei mele profesionale, pentru că sunt pofticioasă şi le vreau pe toate. Momentan mă aflu în stadiul în care ştiu sigur că vreau să mă fac trainer cînd mă fac mare, însă nu sunt deloc convinsă că numai trainer vreau să mă fac.

Până  mă lămuresc, sunt în opusul stadiului de student eminent sau specialist cu diplomă dar fără experienţă, pe care nu îl angajează nimeni, mai ales pe timp de criză. Există oare vreo companie care să mă angajeze pe mine, sa zicem, cu experienţă, dar fără o diplomă atestată? (Vai, ce mi-ar rezolva problema din paragraful de mai sus dacă mi-ar spune cineva că “da”. Mi-ar da cu firma-n cap, cum se spune).

Am văzut discuţii, cum că, în publicitate, de exemplu, nu s-au mai angajat juniori de vreo 3 ani. Cu toate astea, aproape toate companiile cer acum experienţă de minimum 3 ani. Păi, de unde?  Şi aşa e prin multe locuri. Să mai spun câte plusuri pot să aducă tinerii cu potenţial cu doar un gram de instructaj? Nici nu are rost.

Acum, ce am făcut eu nu se poate chema nici pe departe un training cu adevărat profesionist. În principal din lipsă de timp în a le pregăti. Dacă feedback-ul a fost bun în condiţiile astea, pot doar să îmi imaginez ce feedback şi satisfacţii aş obţine dacă nu m-ar presa timpul şi împrejurările şi atunci mi se face poftă tot mai mare să caut să o fac din nou. Ca la carte dacă se poate.

Şi că tot am menţionat de feedback şi de traininguri trebuie să spun şi că am ajuns cu Antonio la concluzia că tinerii au nevoie de un training despre cum se dă feedback. Pentru că foarte puţini dintre ei ştiu să o facă şi mult mai puţini sunt conştienţi de cât e el de important. O iau ca temă pentru acasă şi promit să implementez un aşa training în DAfi.
🙂

6 Comments »

 1. Titus said

  kiddo, nu-i adevărat că nu s-au mai angajat juniori de 3 ani. criza are abia 2 🙂 Cât despre experiență, câți ani de voluntariat ai? E experiență numai bună, dacă știi cum să o vinzi 😉 Eu așa am făcut, a mers, lucrez de 1 an and I love it!

 2. treicuvinteaiurea said

  Eu nu ma plang ca nu am experienta. Am! Te-am prins ca nu ai citit titlul!:))
  Acum na, eu am auzit juniori plangandu-se!:D

 3. titus said

  si eu te-am prins ca nu mi-ai inteles ideea. N-ai nevoie de diplome sa iti gasesti ceva fain, desi pe parcurs cel putin ar trebui sa le dobandesti 🙂 Pot sa iti recomand vreo 2 – 3 firme unde ai mari sanse sa te ia fara sa te intrebe de diplome

 4. treicuvinteaiurea said

  Ai mail-ul meu!:D

 5. Iti recomand sa faci un train of trainers serios (il recomand pe cel de la IRT ca stiu cine il tine) si apoi sa faci practica intr-o firma macar jumate de an activ ca ajutor de trainer si cotrainer… dupa ai sanse sa devii trainer…

 6. treicuvinteaiurea said

  Thanks, voi tine cont de sfaturi!:p M-am gandit la T.O.T., evident!:D

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: