Mica publicitate.

Coboară din lift şi iese din bloc. Bloc prea înalt pentru statura ei, cu 8 etaje ce îi par a fi vreo 20. Îi bate inima puternic, parte din cauza şuieratului ce-l făcea liftul când se punea în mişcare, parte din cauza gândurilor ce au adus-o  acolo. Poate era mai bine ca liftul să cadă. O căzătură violentă ar fi scutit multe. Mult mai multe decât soluţia pe care o găsise.

Era îmbrăcată în cele mai stridente haine pe care le avea: vechi pantofi de lac rămaşi de la mama ei, cu bot aproape ascuţit şi toc înalt, dresuri negre, o fustă fostă 3 sferturi acum transformată-n mini, o cămaşă roşie din satin ce-i dezvelea din când în când un umăr şi nişte ochelari negri, mari, cât să îi acopere întreaga faţă şi încă una pe lângă. Nu era gata să înfrunte totul. Toate pregătirile erau făcute pentru o singură persoană. Cea căreia îi va înmâna biletul.

Nu ar fi putut să se ducă îmbrăcată în ea însăşi. Deghizată în rolul ce urma să-l joace putea suporta mai bine ruşinea ce o măcina pe dinăuntru. De s-ar fi putut şi altfel, de şi-ar fi luat mai mult timp să se intereseze, să se gândească, să. O făcuse. Verişoara colegei ei de facultate îi explicase pe-ndelete. Doar îşi notase fiecare pas,  fiecare detaliu. Şi dacă lucurile se vor aşeza pe jumătate la fel de bine ca ale Anei atunci va fi mulţumită.

În autobuz e aglomerat. Îşi aminteşte de glumele ce comparau aglomeraţia din autobuz cu o partidă de sex. I se face frică şi se răzgândeşte pentru a 27 -a oară. Şi oare chiar o să sune cineva? Există oare cineva care să citească bucata aia de ziar? Acum e prea târziu pentru orice. Acum e timpul să aştepte ca problemele să se rezolve de la sine.

Aruncă cheile pe măsuţa unde obişnuia să stea telefonul şi intră încălţată în bucătărie. Pe masă o aşteptau nemişcate pixul şi încercările de a potrivi cuvintele cât mai bine. Îi luase aproape 2 ore să se hotărască asupra unei forme finale, tinând cont de toate sugestiile Anei.

Înainte să le arunce la coş mai citi o dată: “Studentă, brunetă, sexi, ofer companie domnilor generoşi. Rog seriozitate.”

Cum sunt ei?

6 Comments »

 1. Miţă said

  Nasol anunt, nasoala decizia de a da un astfel de anunt. 😦

 2. treicuvinteaiurea said

  to Miţă: Nasol, nasol, dar ele există. Tu le citeşti vreodată?

 3. The Pupeteer said

  E si asta o solutie pe vreme de criza, studiile sunt scumpe , chiria prea mare, gentuta din vitrina peste posibiiltatile ei omenesti..deci da e o jungla din care scapa care cum poate, inclusiv oferind “companie”.

 4. treicuvinteaiurea said

  to The Pupeteer: Motivele pentru care se pun anunturile se cunosc si asa-i, sunt destule. Eu eram curioasa cine le citeste si eventual le si raspunde!:p

 5. The Pupeteer said

  nici asta nu e greu, probabil 90% din ei suna numai sa afle daca e adevarat, sa faca glume proaste, sa afle tarifu, serviciile prestate.. cei adevarat interesati hmm.. domni varsta medie.. 35-45 ani, job obositor , casnicie monotona dornici de aventuri fara obligatii. 😛

 6. supreme said

  @treicuvinteaiurea
  pai oricine vrea o “fetita” si nu cunoaste pe nimeni care sa-i faca rost de una, risca si suna la numerele din ziar. e ca la loz in plic, nu stii ce tragi. de cele mai multe ori, anuntul nu corespunde cu realitatea: nu prea intalnesti studente sexy, doar femei ofilite, uzate de…meserie. ca sa ai parte de piese de calitate, trebuie sa cunosti piata. :))
  @the pupeteer
  tu vorbesti din auzite? sau ai facut un studiu ?

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: