Întâlnindu-te cu tine.

Bun, deci lucrurile sunt altfel decât se arată. Pozele în care nu arătăm cel puţin perfect sunt ascunse undeva adânc în străfunduri rar explorate ale calculatorului; tricoul permanent pătat şi pantalonii bufanţi de pijama zboară într-un colţ întunecat al şifonierului la cel mai firav şuierat al soneriei; salata aia care părea mai mult decât suficientă la restaurant se transformă într-un sandwich monstru la intrarea în bucătărie; pedichiura stă ascunsă bine în pantofi scumpi şi cine a zis că părul de pe piept poate fi inestetic dacă tricoul ăla şmecher îţi şade atât de bine pe deasupra lui?

Şi ne închipuim imagini pe care le considerăm a fi perfecte şi încercăm să ne transformăm în ele şi să îi păcălim pe toţi afişând calităţi pe care nu le avem; uitând de cele care există; ajungând să fim singurii care nu îşi mai dau seama cine suntem cu adevărat. Pentru că toate piesele de teatru se termină la un moment dat, şi oricine din public ştie că cel de pe scenă joacă doar un rol, indiferent cât de bine a făcut-o de-a lungul actelor.

Şi e amuzant cum totuşi personajele sunt pe cât de multe, pe atât de diferite şi mă întreb: oare ce se va întâmpla când vei întâlni pe cineva care, jucându-şi conştiincios rolul, te va interpreta pe tine? Pe tine aşa cum eşti tu.

Advertisements

6 Comments »

 1. Cat de frumos ai scris despre ceva atat de neplacut.

  Onestitatea si autenticitatea sunt din ce in ce mai rare.

 2. alina said

  Minunat 🙂
  tare ultimu’ paragraf 🙂

 3. treicuvinteaiurea said

  Merci frumos!:)

 4. Alex said

  traim intr-o lume a aparentelor. dar cum un actor joaca un rol doar pe scena, la fel o persoana nu poate juca un rol toata viata.

 5. Rol se poate referi la superficialitatea generatiei “de dupa generatia de la Cernobil”. Lasand la o parte picanteriile, parul de pe piept si un sandwich monstru, substratul temei este mai grav decat se poate observa in urma unei introspectii i1 (initiala, numarul 1). Psihologii sunt din ce in ce mai ingrijorati de acest fenomen, spun mass-media (dezvoltarea pe dinafara – asadar dispar dezvoltarea spirituala si altele) insa le prieste la nivel financiar de minune.
  Rolul poate aduce in discutie si lupta acerba la nivel macro- si microsocial. Aici vorbim deja de status social si de altele si nu cred ca este cazul.
  Rolul poate fi ducerea la paroxism a semioticii teatrale .
  Rolul poate insemna un text de 4 paragrafe cu 228 de cuvinte.
  Imi place extirparea launtrica: “oare ce se va întâmpla când vei întâlni pe cineva care, jucându-şi conştiincios rolul __(aici trebuia virgula in textul tau)__ te va interpreta pe tine?”. Este o tema existentiala, ca “ce e val ca valul trece”, insa, atentie, nu poate fi generalizata decat la un nivel socio-cultural adecvat.
  Concluzionand, tema poate fi descheiata la nasturi in mii de feluri, insa modul in care i-ai facut tu funda va prinde. Doar pentru cunoscatori.
  Asta urma sa discutam la un pahar de vorba. Suna plictisitor, nu? :))
  Arrivederci,

 6. treicuvinteaiurea said

  @Dragan Alex Hmm, a fost educativ si am pus si virgula aia..:P Vara e lunga, pahare sunt destule…:)

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: