Vecinus sapiens!

Vecinii sunt nişte entităţi deosebite. Am citit şi la Etherfast câte ceva despre ei…

Despre ce vreau să vă povestesc sunt acei vecini pe care îi vezi de 2 ori pe an şi cu care te întâlneşti la lift şi care reuşesc să transforme simpla acţiune de aşteptat-urcat-coborât din lift într-un adevărat test de răbdare, creativitate şi social skills(?).

Cum stă treaba!

Te întâlneşti cu persoana în faţa blocului, de obicei, şi bineînteles că dai “bună ziua”. La lift se ajunge cam în acelasi timp; cine e primul apasă pe buton (liftul nu e niciodată la parter).  Şi aşa începe totul. “Ce mai faci?”, deşi toată lumea ştie deja răspunsul la întrebarea asta. Sau, şi mai rău, te întreabă “de unde vii, de la şcoală?” Treaba mea de unde vin!  Apoi începe să te întrebe şi ce mai fac ai tăi… “mama, e bine?”, “pe tatăl tău nu l-am mai văzut de ceva vreme”..şi zâmbeşti tâmp pentru că tot ce poţi să faci e să spui “bine” sau “da” sau “mda” sau doar să îţi accentuezi zâmbetul tâmp.

Urmează clasicele discuţii despre vreme; lansează o afirmaţie “hai că în sfârşit s-a încălzit afară” la care din nou răspunzi cu “da” şi zâmbeşti tâmp. Cu alte cuvinte, sunt discuţii inutile care te fac să te simţi ciudat.

Ca să nu mai spun de fazele cu care intră primul, cine deschide uşa, unde te aşezi…presiunea e şi aşa prea mare, mai trebuie să mă concentrez şi la discuţii inutile şi stupide? Cât îţi ia să ajungi până la etajul 4 (de la intrarea în bloc până la ieşirea din lift)? În mod normal nu mai mult de 2 minute, dar par atât de lungi! Incredibil.

Şi aşa vreau eu să fac mişcare. O iau pe scări!

1 Comment »

  1. Alina said

    faza cu”ce bine ca s.a mai incalzit!”o zic si eu=))

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: